De Franse sterrenkok Alain Ducasse gaat op internet de 'Universiteit van de Smaak' opzetten. Het nieuwe platform, dat samen met het Franse internetbedrijf Webedia opgezet wordt, moet voor zowel amateurkoks als professionals 'de wereldwijde toetssteen op het gebied van de keuken worden'. Dat schrijft Le Figaro.

Op de Universiteit zullen zowel 'het grootste receptenboek van chefkoks', gedetailleerde ingrediëntenbeschrijvingen, adressen van restaurants en producenten als een social media netwerk te vinden zijn. Teneinde zich te onderscheiden van de ontelbare hobbykokrecepten zal de Universiteit zich baseren op de recepten en adressen aangeleverd door professionele koks. Tot op heden hebben zich al 50 koks aangemeld. Alleen met een abonnement krijg je toegang tot de recepten, video's en interactieve masterclasses (4 of 5 euro per maand). De ingredientenwiki en social media activiteiten zullen gratis toegankelijk zijn - voor 100% amateurs.

Hoewel Ducasse het over een Universiteit heeft, is er geen sprake van enige officiële opleiding. Het gaat om "een pedagogische dialoog tussen professionals en amateurs, een uitwisseling van kennis en ideeën", zegt Ducasse iop Le Figaro.
Dit artikel afdrukken