"Ahold Delhaize overweegt om zich te mengen in de strijd om Hema," schrijft het Financieele Dagblad. Hema is sinds juni in handen van een groep schuldeisers die het warenhuis zo snel mogelijk weer willen doorverkopen. Mogelijke kopers zijn Blokker-eigenaar Michiel Witteveen, investeringsmaatschappij Parcom en de Amerikaanse investeerder Flacks Group. En nu dus mogelijk ook Ahold Delhaize.

De belangstelling van Ahold Delhaize voor Hema zou vooral ingegeven zijn door defensieve overwegingen: "het moederbedrijf van Albert Heijn wil voorkomen dat concurrent Jumbo met Hema aan de haal gaat." Daarnaast zou Ahold Delhaize ook kruisbestuivingsmogelijkheden zien in het uitbaten van de AH to go-formule in de Hema-winkels.

Onlangs nog ontkende Jumbo-topman Ton van Veen dat Jumbo Hema zou willen kopen. Beide bedrijven werken al samen: Hema-artikelen liggen in de Jumbo-supermarkten en Jumbo levert het vers-assortiment van de Hema's op de NS-stations. Ook nam Jumbo al 17 stadswinkels van Hema over.

Het is de derde keer dat Ahold Delhaize belangstelling heeft voor Hema. In 2007 viste Ahold Delhaize achter het net en werd Hema verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. Drie jaar later, toen Hema alweer te koop kwam, ketste de deal af toen Lion Capital geen genoegen bleek te nemen met de geboden €1,3 miljard.
Het Financieele Dagblad - Ahold Delhaize laat oog op Hema vallen
  • Deel
Druk af