Ahold Delhaize neemt de Amerikaanse online supermarkt FreshDirect over. Over de financiële details is niets bekend gemaakt, maar naar schatting van analist KBC Securities is er zo'n $390 miljoen met de deal gemoeid. Ahold Delhaize krijgt 80% in handen, de overige 20% blijft in handen van de huidige eigenaar Centerbridge Partners. De naam FreshDirect blijft bestaan.

FreshDirect levert verse en verwerkte voedingsproducten van lokale boeren aan huis. Het bedrijf is in bijna 20 jaar uitgegroeid tot "een van de belangrijkste spelers in de Amerikaanse onlinewarenhuissector," aldus De Tijd. FreshDirect is dan ook een van de concurrenten van Ahold Delhaize-dochter Peapod. Met de acquisitie versterkt Ahold Delhaize zijn positie ten opzichte van internetreus Amazon.
FreshDirect concentreert zich, zoals de naam al zegt, op vers, dat 60% van de omzet uitmaakt. Het bedrijf bezorgt in New York, New Jersey, Washington DC, Delaware, Pennsylvania en Connecticut.

Volgens Ahold Delhaize-topman Frans Muller is FreshDirect een 'geweldige aanvulling' die past binnen de portefeuille van 'toonaangevende lokale merken'. Ahold Delhaize heeft in het oosten van de VS verschillende grote supermarktketens en voegt daar nu verschillende grootstedelijke gebieden aan toe. Analisten zijn te spreken over de deal: "Ahold Delhaize krijgt meer rijke klanten en bereikt gebieden als Manhattan, waar het tot nu toe niet aanwezig was", noteert De Tijd.
De Tijd - Ahold Delhaize neemt New Yorkse onlinesupermarkt FreshDirect over
  • Deel
Druk af