Eindelijk is het zover, maar voor Albert Heijn was de komst van Jumbo's eerste stationswinkel op Eindhoven NS, geen verrassing. Dat meldt Distrifood. De NS stelde de Zaanse retailer tijdig op de hoogte in het kader van afspraken die beide bedrijven hebben.

Retailexperts in verschillende Nederlandse media zien een goede markt voor 'to go'-winkels. Ze richten zich op gemaksklanten die graag tegen een wat hogere marge hun dagboodschappen meepikken als ze toch op het station zijn.

Jarenlang had het AH-merk als enige foodretailformule het alleenrecht op de NS Stations. Of Jumbo een deuk in de positie van AH kan slaan, hangt af van de ruimte die Jumbo krijgt van de NS, schrijft MarketingOnline. Terwijl AH to go rechtstreeks geëxploiteerd wordt door NS Retail, moet Jumbo zelf vastgoed huren op de stations. AH zegt zich geen zorgen te maken over de nieuwe concurrentie, "AH to go is gewend aan concurrentie op de stations". Dat klopt natuurlijk. Denk maar eens aan de HEMA en zijn aanbod van verse salades.
Distrifood - AH: 'Komst Jumbo City binnen afspraken'
  • Deel
Druk af