Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De Bond onderzocht 160 stuks sushi van 20 bezorgrestaurants en sushiketens in Amersfoort, Breda, Groningen, Leiden en Rotterdam. Op 31% werden te veel bacteriën aangetroffen. Er werd getest op bacteriën die aantonen dat de sushi niet vers is, dat er niet hygiënisch gewerkt is en op ziekmakende bacteriën. De versheid van de bezorgsushi bleek bij 3 restaurants niet in orde te zijn (waarschijnlijk door te warm of te lang bewaren). Bij 9 van de sushi-restaurants was de score op hygiëne onvoldoende, veroorzaakt door het werken met vuile handen en snijplanken.

Zowel het beste als het slechtst scorende restaurant zitten in Leiden: SushiPoint Leiden krijgt een 9,6 en Sushi Time Leiden een 2,5. In 2015 onderzocht de Consumentenbond ook al eens all-you-can-eat sushi. Toentertijd bevatte 64% van de 160 onderzochte monsters te veel bacteriën en had geen enkel restaurant zowel de hygiëne als de versheid op orde. "De uitkomsten zijn minder problematisch dan bij de all-you-can-eat-sushi twee jaar geleden, maar laten we wel zijn: dat kón ook niet veel slechter," aldus de Consumentenbond.
Consumentenbond - Bezorgsushi | Consumentenbond
  • Deel
Druk af