Ed Buijs

Ed Buijs

planologie

Biografie

Ik ben in 1962 geboren in Zaandam. Tussen 1980 en 1987 heb ik biologie gestudeerd aan de UVA. Daarna heb ik o.a tot 2001 gewerkt bij de dienst Landelijk gebied in Noord-Holland. Ik was daar ecohydroloog en heb ook de...

Ik ben in 1962 geboren in Zaandam. Tussen 1980 en 1987 heb ik biologie gestudeerd aan de UVA. Daarna heb ik o.a tot 2001 gewerkt bij de dienst Landelijk gebied in Noord-Holland. Ik was daar ecohydroloog en heb ook de planvoorbereiding gedaan van een enkele integrale herinrichtingsprojecten (Westzaan, Zeevang, Heemskerk).

Vanaf 2001 werk ik bij de gemeente Amsterdam als planoloog. Aanvankelijk aan groen in- en om de stad, daarna steeds meer aan intergemeentelijke en regionale samenwerking (Laag Holland, Diemerscheg, Haarlemmermeer Groen en Amstelscheg, Dijkversterking Hoorn-Amsterdam, Markermeer-Ijmeer, recreatieschappen, metropoolregio Amsterdam,  fusie Amsterdam-Weesp).

Thematisch zijn er een paar “foodlog” achtige blokken: Voedselvisie Amsterdam. Vanaf 2008 hebben we in Amsterdam gewerkt aan een voedselvisie en nu een voedselstrategie; Vanaf 2015 specialiseer ik me op de problematiek van bodemdaling en klimaateffecten van landgebruik in veengebieden. Daarvoor neem ik deel aan klimaatakkoord Veenweide namens de VNG en zoeken we naar een alternatief voor veeteelt in veenweidegebieden en een integrale configuratie en landgebruik in het veenweidegebied. Amsterdam probeert in deze discussie een “stad” positie in te nemen en te zoeken naar een zo goed mogelijke samenwerking met “land”. Met 900.000 inwoners en 3000 ha veenweide binnen de gemeentegrenzen is dat de natuurlijke niche voor Amsterdam.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.