Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Janneke Blijdorp

Janneke Blijdorp
  • Werkzaam in: Food- en agri-economie
  • Geslacht: vrouw
  • Soort lid: betalend
  • Lid sinds: 09-01-2016

Biografie

Ik ben geboren en opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de kop van Noord Holland. Bodemkunde en plantenteelt op de HAS gestudeerd. Vijf jaar in de tropen gewerkt (dat heette toen ontwikkelingswerk), aantal jaren bij...

Ik ben geboren en opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de kop van Noord Holland. Bodemkunde en plantenteelt op de HAS gestudeerd. Vijf jaar in de tropen gewerkt (dat heette toen ontwikkelingswerk), aantal jaren bij voorloper van LTO-Nederland, aantal jaren middelmanager bij een middelgrote gemeente met groot agrarisch gebied (ede). Groot aantal jaren bij de Dienst Landelijk Gebied gewerkt, waarbij de EHS als opgave centraal stond. Tot de uitvoering van het beleid voor de groene ruimte gedecentraliseerd werd naar provincies. Van juni 2015 tot juni 2016 Gewerkt als programmamanager Voeding en Voedsel Bij InnovatieNetwerk). Nieuwe samenwerking in de ketens tussen Is waar het voedselbeleid vorm moet krijgen. Nederlandse boeren hebben niets meer te zoeken in de bulkproducten. Ecologie en gezondheid delven het onderspit. Evenals boeren en landschap.  Meer regionaal georganiseerde ketens (schaal Europa en kleiner). Dat vergt nieuwe samenwerkingsverbanden en allianties vanuit de landbouw (groepen primaire producenten) met tal van maatschappelijke organisaties en bedrijven in de voedingssector. Land en tuinbouw als producent van waarden: voeding, gezondheid, ecologische duurzaamheid, natuur, beleving, nieuwe werkgelegenheid, contact met leven. Land-en tuinbouw als producent van maatschappelijk gewenste waarden. Goedkoop is duurkoop.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.