4
Fotocredits: Henk Staghouwer, Provincie Groningen

FlashStaghouwer, Nederlands nieuwe minister van Landbouw (en Natuur en Voedselkwaliteit)

De Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) wordt in het vierde kabinet-Rutte minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij volgt zijn partijgenoot Carola Schouten op. Zij wordt opnieuw vicepremier. Schouten wordt minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Staghouwer verkocht in 2011 zijn bakkerijen en werd politiek actief.
Het stikstofdossier gaat naar gedeputeerde Christianne van der Wal (VVD) van de provincie Gelderland. Van der Wal wordt minister voor Natuur en Stikstof.

Dagblad van het Noorden - Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) wordt minister van Landbouw, 30 dec 2021
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Diederik van Groen
Diederik van Groen internationale samenwerking agri-food
 • #4
 • 2 jan '22
 • 22:57

Een Ministerie van Natuur en Stikstof... in ons landje, waar nauwelijks of geen Natuur is, lijkt een Minsterie van Cultuurlandschap & Beschermde Parken mij een correctere duiding - kan trouwens beter een Staatssecteatrisportefuille zijn; u mag kiezen in welk bestaand Ministerie, want vermeerdering van politiek aangestuurde bestuurlijke apparaten belooft meestal niet veel goeds voor de korte- en middentermijn .
En laat die stikstof alsjeblieft daar waar "het probleem" werd gecreƫerd en dus ook verantwoordelijk is voor de noodzakelijke veranderingen die moeten bijdragen aan "oplossingen". De vlucht vooruit in een "issue ministerie" is altijd heilloos, en zeker in dit geval omdat dit hele " N-issue" op uiterst wankele leest is geschoeid.

Marco Maas
Marco Maas Land- en tuinbouwtechnologie
 • #3
 • 2 jan '22
 • 11:59

Nico Gerrits,

Het "uitventen" van die 25 miljard en de stikstofcrisis bezweren is toch een taak van zijn collega mevr. van der Wal?

Mijn Fout, Je wens is ook voor de toekomstige minster voor stikstof en Natuur, en niet gericht an dhr Slaghouwer.

Nico Gerrits
Nico Gerrits Natura2000
 • #2
 • 31 dec '21
 • 15:31

Een Nieuwjaars- en welkomswens voor de toekomstige Minister voor Stikstof en Natuur.

Ondergetekende wenst U het allerbeste toe. Dat heeft U nodig om het uitventen van 28 miljard euro in goede banen te leiden. De agenda van uw ambtenaren, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer is in twee decennia vervolmaakt en ligt klaar om uitgevoerd te worden. Ondergraaf Uw positie niet door kritische vragen te gaan stellen over de werkelijke omvang van de stikstofdepositie of over de werkelijke kwaliteit van de habitattypen in de Natura2000 gebieden. Dergelijke vragen zijn niet relevant bij het uitvoeren van de agenda. Probeer ook niet de oorzaak van de stikstofcrisis te achterhalen, ook dat is niet relevant bij de uitvoering. Die crisis is veroorzaakt door dezelfde ambtenaren waar U gedurende Uw ministerschap op moet kunnen vertrouwen. Ze hebben het beste met u voor.
Met vriendelijke groet, Nicolaas Gerrits

Janneke Blijdorp
Janneke Blijdorp Food- en agri-economie
 • #1
 • 31 dec '21
 • 12:23

Het CDA durft zich er klaarblijkelijk niet meer aan te branden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.