De universiteit van Kopenhagen onderzocht of kleine kieskeurige kinderen hun bord wèl leeg eten als wat daar op ligt aantrekkelijk geserveerd wordt.

Honderd kinderen in de leeftijd van 7 tot 8 en van 12 tot 14 jaar gaven hun voorkeur aan bij foto’s van 6 gerechten die op 3 verschillende manieren werden geserveerd. De kinderen konden kiezen uit een bord waar de verschillende onderdelen van de maaltijd apart van elkaar lagen, een bord waar alle maaltijdbestanddelen met elkaar gemengd waren en een tussenvorm, waar een deel van de maaltijd apart en een deel gemengd te zien was.

Het resultaat? Meisjes van 7 en 8 jaar eten hun voedsel het liefst gescheiden, terwijl jongens van dezelfde leeftijd geen specifieke voorkeur hebben. Kinderen van 12 tot 14 jaar geven juist de voorkeur aan voedsel dat ofwel gemengd of als een mix van aparte en gemengde elementen is geserveerd. Onderzoeker Annemarie Olsen adviseert het eten gescheiden te serveren, schrijft Science Daily. Waarom? Zo kunnen kinderen hun eten alsnog mengen (of prakken) als ze dat willen, het omgekeerde kan niet.
ScienceDaily - New research shows how children want their food served
  • Deel
Druk af