Vandaag, 3 juni, is het Wereld Fietsdag. Hoewel Nederlanders natuurlijk al lang weten hoe prettig fietsen is, lijkt ook de rest van de wereld het fietsen te ontdekken.

Volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteit (KiM) fietsten Nederlanders voor de coronacrisis gemiddeld bijna 900 kilometer per persoon, totaal ongeveer 15,3 miljard kilometer. Het grootste deel hiervan was vrijetijdsbesteding (6,3 miljard kilometer), gevolgd door woon-werkverkeer (3,4 miljard kilometer). Uit recent onderzoek van het KiM blijkt dat 20% van de ondervraagden denkt na de coronacrisis meer te lopen en fietsen dan voorheen.

Als je gaat fietsen is het wel prettig om te weten dat het droog blijft. Viking Direct keek samen met Buienradar naar de weerhistorische trends. Zij constateerden een aantal opvallende verschijnselen. Zo regent het tussen 09.00 en 10.00 statistisch gezien het minst, is de zomer het natste seizoen en is woensdag de droogste werkdag. De kantoorfietser zou er zijn voordeel mee kunnen doen.

Zelfs als het regent, gaat 4 op de 5 kantoorfietsers alsnog met de fiets naar kantoor. Zij kiezen er vaak voor om 5 à 10 minuten te wachten tot de bui is overgetrokken; 73% zegt dat hun baas het begrijpt als ze iets later op kantoor aankomen als gevolg van het weer.
Reageer
  • Deel
Druk af