Rondom de voormalige veevoerfabriek CHV in Veghel speelt zich inmiddels een drama in meerdere bedrijven af. Zouden eerst plaatsgenoten Sligro en Jumbo beiden in het project deelnemen, inmiddels probeert Sligro op alle manieren het project tegen te houden omdat de groothandel vreest compleet weggespeeld te worden. Eerder werd een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente, die onjuist met de vergunningen zou zijn omgesprongen. Vandaag bericht RetailDetail dat Sligro een brief aan de provincie heeft gestuurd waarin 'de keten eist dat de provincie afziet van zijn bijdrage aan de ontwikkeling van een megasupermarkt van Jumbo.'

Verboden staatssteun
Volgens Sligro heeft de provincie zich, door mede-eigenaar van de fabriek te worden, aan het project verbonden. Daarmee is een bedrag van 7 miljoen euro gemoeid. Sligro noemt de investering 'verboden staatssteun' en stelt dat het project goedkeuring vanuit Europa moet krijgen.

Op Omroep Brabant reageert de provincie vandaag als volgt: 'GS stelt dat er nog een besluit moet worden genomen over een mogelijke medewerking van de provincie. Het dagelijks bestuur van de provincie meldt dat met een aantal partijen wel wordt gewerkt aan behoud van dit ‘voor Brabant belangrijke erfgoed’. Hoe het complex aan de Noordkade herontwikkeld gaat worden, staat nog niet vast'.

Overigens is ook de uitspraak in de rechtszaak 'uitgesteld'.
Dit artikel afdrukken