Het Amerikaanse Uber zou in gesprek zijn met Deliveroo over een mogelijke overname, meldt The Guardian. Uber zou zeker £1,5 miljard (€1,7 miljard) op tafel willen leggen voor de Britse maaltijdbezorger. Met de overname zou Uber in één klap marktleider worden in Europa op het gebied van maaltijdbezorging, aldus De Tijd. Uber is vooral bekend vanwege de taxi-app, maar heeft de maaltijdbezorging tot prioriteit verklaard met het oog op een beursgang in de tweede helft van 2019.

Uber zegt met de overname schaalgrootte te willen bereiken om beter de concurrentie aan te kunnen met zijn Amerikaanse concurrent Grubhub en Europese concurrent Just Eat. Alleen al in Groot-Brittannië heeft Deliveroo 15.000 riders. "De markt consolideert vrij snel," aldus een analist. "Schaalvergroting en verbeteren van de 'bezorgdichtheid' dragen enorm bij aan de winstgevendheid."

Onvoldoende snelle groei en daardoor misgrijpen naast het marktleiderschap was onlangs reden voor de Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero zich terug te trekken uit Nederland, Italië en Frankrijk met bezorgdienst foodora. Delivery Hero knokt om het marktleiderschap in Duitsland met Takeaway.com. In Nederland is Takeway-dochter Thuisbezorgd.nl marktleider.
The Guardian - Uber bid to buy Deliveroo could give founder £150m payout
  • Deel
Druk af