Voor iedereen die dit herkent, zette the Telegraph 10 food hacks op een rijtje.

1. Stop je citroen in de magnetron
Als je citroenen opwarmt, smelten de vetzuren in de vrucht waardoor water makkelijker door de celwanden heen kan. Hierdoor krijg je een sappigere vrucht. Stop je citroen voor je hem uitperst dus 30 seconden in de magnetron.

2. Tosti’s bakken met je strijkijzer
Geen tosti-ijzer? Geen probleem! Volgens The Telegraph kun je een tosti ook prima bakken op je strijkijzer. Zet je strijkijzer hiervoor op de hoogste stand en pak je tosti in met aluminiumfolie. Strijk je tosti vervolgens ongeveer 30 seconden per kant, en je zou een perfecte goudbruine tosti moeten krijgen. Mocht je dit een beetje te ver gaan, dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor een pantosti.

3. Snij je ijs
IJs dat net uit de vriezer komt, is vaak lastig te scheppen. Dat moet je dan ook niet proberen. Snij het. Doop je mes in een glas heet water en snijd het ijs zo in blokjes. Deze blokjes kun je vervolgens makkelijk opscheppen. Als je het hele ijs snijdt, kun je de overige blokjes ook apart invriezen, dat scheelt de volgende keer snijwerk.

4. Stop je ui in de vriezer
Prikkende en tranende ogen door het snijden van een ui zijn met deze tip verleden tijd. Stop je ui een kwartiertje voordat je hem gaat snijden in de vriezer. Sulfoxides uit de ui zijn er verantwoordelijk voor dat we gaan huilen bij het snijden ervan. De lage temperatuur vertraagt het vrijkomen van deze stoffen, waardoor je de ui kan snijden zonder dat je moet huilen.

Heb je er niet op tijd aan gedacht om je ui in de vriezer te leggen? Stop dan een stuk brood in je mond en adem in door je mond. Het brood zal de sulfoxides opnemen waardoor ze niet bij je ogen kunnen komen.

Lukt het allebei niet? Dan kan je altijd nog gaan voor een duikbril.

5. Test je eieren
Leuk die eieren in dat eierrekje, maar hoe lang staan ze daar al? Om te testen of je de eieren nog veilig kunt eten, kun je ze in een bak water leggen. Verse eieren zullen zinken en de rotte eieren zullen blijven drijven.

Nu het toch over eieren gaat. Dat kleine stukje eierschaal dat in je ei belandt, kent ook iedereen wel. Voordat je dat stukje met je vingers eruit probeert te halen, is het handig om je vingers een beetje nat te maken. Zo blijft het veel makkelijker aan je vinger plakken.

6. Maak je boter zacht
Hartstikke lekker hoor, die roomboter, maar onmogelijk om iets mee te besmeren als het net uit de koelkast komt. Dit kun je oplossen door een glas water in de magnetron op te warmen. Giet het water vervolgens weg en zet het glas over de boter. Het hete, stomende glas zal de boter opwarmen en weer smeerbaar maken.

7. Nutella chocolademelk
Zo zonde, dat laatste restje Nutella wat zo vast zit aan de randen van de pot dat je het er met geen mogelijkheid meer uit krijgt en het dus verloren gaat. Gelukkig is hier ook een oplossing voor. Maak er warme chocolademelk van. Giet wat warme melk in de pot, draai de dop er weer op, en schud. De Nutella zal dan loslaten van de randjes. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is het in een mok gieten.

8. Hou je bananen vers
Bedek de steel van de tros bananen met vershoudfolie om te voorkomen dat de bananen bruin worden. Het folie houdt lucht buiten en voorkomt daarom dat de bananen verder rijpen. Zorg ervoor dat je de steel weer goed bedekt met folie als je een banaan van de tros haalt.

9. Pel knoflook in slechts enkele seconden
Dat eindeloze gepiel met knoflookschilletjes is voor veel mensen een bron van frustratie. Goed nieuws: ook dit kan makkelijker! Stop de teentjes in een metalen bakje en dek dit af met een ander metalen bakje. Schud nu goed voor ongeveer 20 seconden. Als het goed is, zijn de schilletjes dan allemaal van de knoflooktenen af gevallen.

10. Voorkom dat koekjes tijdens het bakken aan elkaar plakken
Koekjes worden tijdens het bakken vaak wat groter. Iedereen die weleens koekjes bakt zal ongetwijfeld weleens meegemaakt dat de koekjes aan elkaar plakken. Door koekjes te bakken in een muffinblik in plaats van op een platte bakplaat, zal dit nooit meer gebeuren.

Hopelijk helpen deze tips je om wat frustraties in de keuken op te lossen. When life gives you lemons, microwave them!
Dit artikel afdrukken