Gistermiddag lanceerde de Nederlandse overheid de website corona.steffie.nl. Deze website is bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking op de hoogte te brengen van de informatie van het coronavirus.

Uitleghulp Steffie zet zich in voor iedereen die in eigen tempo door beeld, geluid en oefenen meer wil leren over belangrijke onderwerpen. Ze beantwoordt eenvoudige vragen op een heldere manier. Welke symptomen kan je verwachten als je het virus krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf en anderen niet ziek worden? Ook komen onderwerpen als het wassen van je handen op een juiste manier en het maken van een dagindeling aan bod.

De Nederlandse overheid zet de bekende webhulp Steffie in om de groeiende vraag naar betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen te beantwoorden. Hieronder vallen bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden. Steffie legde eerder ook al andere onderwerpen over gezondheid uit, maar ze biedt ook hulp bij het begrijpen van bijvoorbeeld reizen, de liefde en computeren.
Rijksoverheid - Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd
Reageer
  • Deel
Druk af