SmartWithFood, een spin-off van supermarktketen Colruyt Group, vernieuwt zijn bestaande app tot een gepersonaliseerde voedingscoach-app. De nieuwe SmartWithFood-app moet Belgen voedingsadvies op maat bieden, schrijft VILT.

De eerdere versie van het platform bestond uit een scanfunctie, waarmee via barcodes de samenstelling van producten achterhaald kon worden. Later volgden aanduidingen van allergenen en de Nutri-Scores van producten. Nu pakt de organisatie het groter aan: voedingsadvies op maat, een expert chat-functie, de mogelijkheid om recepten op te slaan en te ontvangen, een weekmenu-planning te maken en een boodschappenlijstje op te stellen. Op termijn kunnen gebruikers in contact komen met gezondheidscoaches voor begeleiding en advies. De makers van de app streven ernaar 'aanwezig' te zijn en de gebruikers te ondersteunen om gezonder te eten.

In de toekomst wil SmartWithFood de app doorontwikkelen tot een Health Coaching platform jn samenwerking met de verwerkende industrie en A-merken. In het meest ideale geval ziet SmartWithFood een platform voor zich waarmee zij zowel de voeding van consumenten als hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren. "Een subtiele aanpak met langdurig effect is nodig, en dat op een positieve manier", aldus Ignace De Nollin, managing director van SmartWithFood (Knack).
VILT - Colruyt spin-off lanceert gepersonaliseerde voedingsapp
Reageer
  • Deel
Druk af