Gepersonaliseerd voedingsadvies via internet werkt beter dan de standaard 'goede voedingsrichtlijnen' om mensen gezonder laten eten. Rekening houden met de genetische aanleg van mensen of hun fenotype heeft verder geen invloed. Dat zou een deelonderzoek van het grote Europese onderzoeksproject Food4me (budget: €9 miljoen) bewijzen. De onderzoekers constateerden dat na 6 maanden internet-interventie, proefpersonen die een gepersonaliseerd advies kregen, minder verzadigd vet en rood vlees aten, meer foliumzuur binnenkregen en hoger scoorden op de Healthy Eating Index. "Internet lijkt een schaalbare en haalbare manier te zijn om eetpatronen te verbeteren, met belangrijke voordelen voor de volksgezondheid", zeggen de onderzoekers.
NutraIngredients - Strong 7-country evidence for personalised nutrition ? but not phenotype & genotype role
Lees ook
-
5
+‘Klimatariërs’ denken dat duurzaam ook gezond is 4 nov 2023
-
6
+‘We willen de mentale obstakels wegnemen om gezonder te eten’ 13 nov 2022
-
2
+VWS helpt met zoeken naar leefstijltips die bij jou passen 20 mei 2021
-
2
+Supermarkt wordt diëtist 29 jan 2021
-
2
+Jumbo neemt Smulweb over en zet weer een stapje op weg naar persoonlijk voedingsadvies 22 aug 2018
-
6
+Albert Heijn stapt samen met UMC in personal nutrition en eHealth 28 jun 2018
-
4
+FoodFirst Network wil ‘het Netflix voor een gezonde levensstijl’ zijn 8 mei 2018
-
0
+Investering van €8,4 miljoen voor ‘personalised health-app’ 28 sep 2017
-
0
+6% Australiërs dumpt graan volledig, consumptie daalt 30% 3 mei 2015
- 0 Ouders zijn overgewicht kinderen gewoon gaan vinden 28 jul 2014