Albert Heijn constateert regionale verschillen in de Nederlandse vleesconsumptie, zegt Distrifood, en past zijn assortiment naar lokale voorkeuren aan. In het westen van het land zijn rundvlees en biologisch vlees populair. Consumenten in het oosten eten liever varkensvlees en in het noorden kopen klanten grotere verpakkingen. Daarop speelt de supermarktketen in. Vanaf 18 september 2017 komen er 20 nieuwe producten bij, zoals procureur en ossenstaart, maar het aanbod zal per regio verschillen. Albert Heijn paste eerder al het aanbod regionaal aan met de introductie van het vleeswaren-label Streeckgenoten. Daaronder vallen producten van lokale ambachtelijke slagers.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
#6 Kirsten, ik zie ook hier 'zuunige' boeren inde super vlees kopen...
Hier hebben we de meeste echte slagers een deal met een 'vlees'-boer in de buurt; die verkoopt ook rechtstreeks, maar niet per ons... Dan gaat het om grotere hoeveelheden.
#6 Kirsten,
Ik woon op het platteland, maar zou geen boer weten waar ik vlees kan kopen.
De mensen hier kopen vlees bij de supermarkt en/of de slager en/of op de markt.
Kirsten, ik snap dat je reclame wilt maken, maar ik denk dat AH best een aardig idee heeft van wat ze waar verkopen.
Naar mijn/ons idee is dit een voorbarige veronderstelling. Veel mensen op het platteland zijn nog gewend om vlees direct van de boer te kopen. Gelukkig doen steeds meer mensen dit omdat hun via sites als http://www.sekk.nl de mogelijkheid wordt geboden om op een eenvoudige manier van dit (H)eerlijke vlees te genieten. Door de tussenhandel weg te laten is dit juist ook voor mensen met een smallere beurs goed betaalbaar. Wij hebben inmiddels meer dan een miljoen maaltijden voorzien van duurzaam vlees. Wanneer we kijken naar het aantal verstuurde varkensvlees pakketten worden deze door geheel Nederland evenredig afgenomen. 100% traceerbaar eerlijk ambachtelijk vlees van dieren die een goed leven hebben gehad is dus voor iedereen!
Zou demografisch gezien religie ook mee kunnen spelen?