In een persbericht schrijft Wakker Dier vanmorgen: De Aldi heeft aangegeven stapsgewijs over te willen stappen van plofkip naar scharrelkip, maar de supermarkt zegt niet hoe lang dat proces gaat duren. Daarmee geeft Aldi niet concreet aan wanneer de verkoop van plofkip stopt, terwijl de andere grote supermarkten dat wel hebben gedaan. Voor Wakker Dier reden om campagne te voeren tegen plofkip bij de Aldi.

Wakker Dier geeft aan concrete data te willen horen. In een verklaring gaf Aldi eerder dit jaar aan dierenwelzijn niet onbelangrijk te vinden. Het bedrijf leek daarmee aan te willen geven zelf zijn eigen tempo te willen bepalen en gaf aan geen achterblijver genoemd te willen worden.

Nerveuze handen
Voor Wakker Dier was de verklaring niet genoeg. Vanaf vanavond is de spot die eerder dit jaar reeds tegen de discounter werd ingezet daarom opnieuw te zien. De spot is bedoeld om aan het geweten van mensen te knagen. Dit wordt verbeeld door een shot van nerveus krabbende handen aan het slot.Fotocredits: Wakker Dier
Dit artikel afdrukken