De eerste recyclebare kaasverpakking komt van de hand van FrieslandCampina. De producent presenteerde op 31 oktober zijn nieuwe verpakking onder het motto ‘pLESStic’. Naar eigen zeggen realiseert de zuivelmultinational met zijn nieuwe verpakking ‘een plasticreductie van 30% voor zijn meest verkochte kaasverpakking in Europa’.

Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina: “De meeste kaasverpakkingen zijn gemaakt van verschillende soorten plastic, waardoor ze niet gerecycled kunnen worden. Daar hebben we nu een oplossing voor.” FrieslandCampina maakt zijn nieuwe verpakkingen met polypropyleen. Van Baal: “een materiaal dat goed gescheiden en gerecycled kan worden en bruikbaar is voor een nieuw leven als bijvoorbeeld stofzuiger.”

Het doel van FrieslandCampina is om 100% circulaire verpakkingen voor alle kaas te gebruiken. Het bedrijf heeft hiervoor twee subdoelen: de kaasverpakkingen dienen 100% recyclebaar te zijn en de kaasverpakkingen dienen gemaakt te worden van 100% gerecycled materiaal. Het eerste subdoel moet in 2025 gerealiseerd worden.
RFC - FrieslandCampina introduceert recyclebare kaasverpakking - FrieslandCampina
  • Deel
Druk af