2
Fotocredits: 'HAK met Nutri-Score', HAK

Flash Dagelijkse Kost‘Peulvruchten moeten van duf gangpad naar verseiland’

Peulvruchten verdienen het om in de spotlights te staan in de supermarkt, zegt Nicole Freid, de CEO van conservenfabrikant HAK in een LinkedIn post. Ze staan nu nog te vaak in een gangpad waar ‘low traffic’ is. Freid daagt de Nederlandse supermarkten uit om haar conserven 100% zichtbaar te maken bij het verseiland.

“Het momentum voor de peulvrucht is nu”, vertelt Freid in een interview op Distrifood. Ze noemt peulvruchten dé voeding van de toekomst omdat ze duurzaam, plantaardig, gezond en betaalbaar zijn.

Peulvruchten lijden nu nog onder een saai conservenimago. Daar moet ‘HAK-in-PAK’, peulvruchten in een hippe, kartonnen verpakking, verandering in gaan brengen. Concurrent BOON kwam begin vorig jaar met een soortgelijk idee en schopte het daarmee tot een van de vakjury-winnaar bij de Gezonde Innovatie Awards, uitgereikt door Foodlog.

Distrifood - 'Duurzaam worden en betaalbaar blijven vraagt om 'balancing act'', 5 jan 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #2
  • 5 jan '24
  • 19:27

Sterk overgewaardeerd en vooral peperduur merk dat HAK. Ondanks alle geweeklaag over inflatie schijnt er weinig tot niets aan hun marktaandeel veranderd te zijn. De zichzelf bedriegende oerstomme consument die denkt dat ie slim is, meent (net als bij andere A-merken met dure reclamebureau’s) dat de kwaliteit veruit superieur is aan dezelfde producten met veel voordeliger huis- of andere labels en weet niet dat die labels bij menig A-merk fabrikant dan ook naar hartelust gebruikt worden.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 5 jan '24
  • 16:43

Hak is er nog (lang) niet, bijna 10x zo duur als verse droogbonen.
Als ik kijk naar het uitlekgewicht van bijvoorbeeld Kleine rode kidneybonen in kartonnen verpakking (10g/100g eiwit), dan kom ik zelfs duurder uit dan biefstuk voor wat betreft eiwitten.
De droge vorm daarentegen (20g/100g eiwit) bijna 10x zo goedkoop, komt er alleen nog wat energie voor het koken bij.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.