Naast een dichter en een filosoof des Vaderlands telt Nederland dankzij Natuur en Milieu nu ook een 'kok des Vaderlands'. Volgens Out-of-home Shops kiest de NGO voor Wind "om zijn brede expertise. Hij was werkzaam in diverse toonaangevende restaurants, fervent voorvechter van smaaklessen op scholen en bevlogen om op innovatieve wijze te koken met duurzame ingrediënten met zo min mogelijk verspilling. Daarnaast streeft Pierre Wind een neutrale en onafhankelijke positie na. Met zijn unieke stijl weet Pierre Wind een brug te slaan naar alle lagen van de bevolking: van de culinaire fijnproever tot de man op straat."

Gerecht des Vaderlands
Natuur & Milieu wil met de Kok des Vaderlands Nederland helpen en inspireren met gezond, duurzaam én lekker Goed Eten. De Kok des Vaderlands zal daarvoor 'op momenten van nationaal belang' een bijzonder gerecht presenteren: het Gerecht des Vaderlands. Daarmee voegt hij deze gerechten toe aan 'de Nederlandse culinaire traditie'.

Het Gerecht des Vaderlands zal te vinden zijn op de site van Natuur en Milieu. Daar zijn uiteraard ook op andere dagen gewoon inspiratie en recepten voor Goed Eten te vinden.

Fotocredits: Pierre Wind, Natuur en Milieu
Dit artikel afdrukken