Epigenetica
Het nieuwe onderzoeksprogramma richt zich op 'de invloed van het eetpatroon en de leefstijl van zwangere vrouwen op de genenactiviteit van hun baby’s en naar de impact van epigenetische veranderingen op de gezondheid en ontwikkeling van hun kinderen', schrijft EVMI.
"De betrokkenheid bij vooraanstaand onderzoek in zo'n vitaal en opwindend aandachtsgebied stelt ons in staat producten te maken die een bewezen positieve impact hebben op de gezondheid van moeders en hun kinderen. Het doel van een bedrijf dat vooroploopt in Voeding, Gezondheid en Welbevinden is tenslotte het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen", zegt Nestlé's Chief Technology Officer, Stefan Catsicas.
Zwangerschapsdiabetes
Een van de speerpunten van het samenwerkingsverband is zwangerschapsdiabetes, een groeiend probleem dat inmiddels 1 op de 5 zwangerschappen in Zuid-Oost Azië raakt. Zwangerschapsdiabetes heeft een negatieve impact op de groei en ontwikkeling van kinderen, en is ook slecht voor de toekomstige gezondheid van de moeder.
"Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de voeding die jonge kinderen krijgen in de eerste 1000 dagen vanaf de conceptie een langdurige invloed heeft op hun gezondheid, welbevinden en kwaliteit van leven”, zegt Heiko Schipper, CEO van Nestlé Nutrition. "Bij Nestlé omarmen we deze unieke mogelijkheid om een gezondere generatie te koesteren door hen wetenschappelijk onderbouwde producten te bieden."
Fotocredits: Nestlé
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als de vos de passie preekt: boer let op je kippen.