Voedingsconcern Nestlé gaat samen met het EpiGen Consortium de effecten van voeding op de genen en dus op ons nageslacht onderzoeken. Nestlé investeert daarvoor 22 miljoen Zwitserse francs (18,3 miljoen euro) in een 6 jaar lopend onderzoeksprogramma. Het bedrijf werkt al sinds 2011 samen met het EpiGen consortium dat bestaat uit onderzoekers in Southampton, Auckland en Singapore. Daarmee heeft het Consortium de mogelijkheid om moeders en kinderen uit drie zeer uiteenlopende bevolkingsgroepen te bestuderen.

Epigenetica
Het nieuwe onderzoeksprogramma richt zich op 'de invloed van het eetpatroon en de leefstijl van zwangere vrouwen op de genenactiviteit van hun baby’s en naar de impact van epigenetische veranderingen op de gezondheid en ontwikkeling van hun kinderen', schrijft EVMI.

"De betrokkenheid bij vooraanstaand onderzoek in zo'n vitaal en opwindend aandachtsgebied stelt ons in staat producten te maken die een bewezen positieve impact hebben op de gezondheid van moeders en hun kinderen. Het doel van een bedrijf dat vooroploopt in Voeding, Gezondheid en Welbevinden is tenslotte het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen", zegt Nestlé's Chief Technology Officer, Stefan Catsicas.

Zwangerschapsdiabetes
Een van de speerpunten van het samenwerkingsverband is zwangerschapsdiabetes, een groeiend probleem dat inmiddels 1 op de 5 zwangerschappen in Zuid-Oost Azië raakt. Zwangerschapsdiabetes heeft een negatieve impact op de groei en ontwikkeling van kinderen, en is ook slecht voor de toekomstige gezondheid van de moeder.

"Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de voeding die jonge kinderen krijgen in de eerste 1000 dagen vanaf de conceptie een langdurige invloed heeft op hun gezondheid, welbevinden en kwaliteit van leven”, zegt Heiko Schipper, CEO van Nestlé Nutrition. "Bij Nestlé omarmen we deze unieke mogelijkheid om een gezondere generatie te koesteren door hen wetenschappelijk onderbouwde producten te bieden."

Fotocredits: Nestlé
Dit artikel afdrukken