Sinds dit weekend maakt voedingsmultinational Nestlé de bekende Nespresso-koffiecapsules van 80% gerecycled aluminium. Voorlopig is alleen de Master Origin Colombia-koffie verkrijgbaar in de nieuwe cups.

De cups zijn volgens Nestlé de eerste koffiecapsules die gemaakt zijn van 80% gerecycled aluminium. Dat was al moeilijk genoeg. “Door de vereiste samenstelling van de aluminiumlegering waaruit de cups gemaakt worden, is 80% gerecycled materiaal op dit moment het maximaal haalbare”, laat de multinational weten in zijn persbericht. Eind 2021 wil Nespresso het volledige Origin- en Vertuo-assortiment in gerecyclede aluminium cups aanbieden.

Het koffiemerk werkt al jaren aan het verduurzamen van de cupjes, onder meer door ze in te zamelen. In Nederland kun je de cups terugbrengen naar de shop of door Picnic mee laten nemen.

Wie nu, enthousiast geworden, Nespresso-cups wil bestellen, kan tegen een probleempje aanlopen. Door de uitzonderlijke omstandigheden als gevolg Covid-19 is het aanbod verkleind. Nespresso schrijft: “Om de gezondheid van onze medewerkers en klanten te helpen beschermen, hebben we in onze productiecentra extra voorzorgsmaatregelen genomen bovenop onze gebruikelijke strikte eisen met betrekking tot hygiëne. Als gevolg hiervan is onze werkwijze aangepast en dit heeft impact op de productiecapaciteit.”
Nestlé - Nespresso launches new capsules using 80% recycled aluminium, an important step towards circularity
Reageer
  • Deel
Druk af