Het Limburgse bedrijf Isobionics zegt van 1 sinaasappel miljoenen liters sap te kunnen maken. Het bedrijf haalt de smaakstof valencene uit een sinaasappel en voegt natuurlijke stoffen als water, suiker en gist toe. Het proces dat volgt, zou gelijk zijn aan wat in de sinaasappel plaatsvindt. Omdat het de productiviteit van de natuurlijke processen sterk verbetert, zouden de kosten dalen met meer dan 50%. Volgens de CEO Toine Janssen van Isobionics gebruikt het bedrijf een natuurlijk proces, ook al klinkt het nogal technologisch. Het bedrijf wil ook sap van andere citrusvruchten technologisch ontwikkelen.
BNR - Aan de vooravond van een saprevolutie
Lees ook
-
30
+Melk van heel kleine beestjes 17 feb 2022
-
0
+Kunstneus wint van hond 16 okt 2021
-
0
+Verband van eierschaalmembraan helpt chronische wonden snel en goedkoop genezen 18 sep 2018
-
4
+Vermelding ‘natuurlijk’ misleidt consument 12 mei 2016
-
21
+‘Suppletie met omega-3 scheelt EU vele miljarden gezondheidskosten’ 12 mei 2016
Dus het uiteindelijke product komt nog verder verwijderd van het origineel te staan, dsu nog ongezonder voor de mens om te drinken. Pers ze nou gewoon zelf maar uit en meteen drinken, dan eet je tenminste wat je drinkt.