First Lady Michelle Obama zet zich actief in voor gezonder eten en minder dikke kinderen in de VS. Diverse initiatieven zijn daarvan het bewijs, zoals de moestuin bij het Witte Huis, diverse voorbeelden van boompje planten en de campagne Drink Up, om kinderen aan het water te krijgen en de frisdrank te laten staan.

#GimmeFive onderdeel van de Let’s Move campagne
De First Lady’s Let’s Move campagne bestaat inmiddels vijf jaar. De campagne promoot een actieve en gezonde levensstijl en bestrijdt obesitas in Amerika.
Ter gelegenheid van de 5e verjaardag bedachten Obama en haar team de #GimmeFive- challenge. Ze vragen mensen om vijf dingen te delen die ze doen om een gezond leven te leiden. Om de oproep kracht bij te zetten, verscheen Michelle Obama in de populaire 'Ellen DeGeneris Show'.

Dansende DeGeneris en Obama
Het is Obama’s vierde verschijning in “The Ellen DeGeneris Show”. Een eerder optreden liep uit op een push-up wedstrijd, die Obama glansrijk won. Dit keer daagt ze DeGeneres uit de nieuwe #GimmeFive dans te doen. Na grapjes van DeGeneris over “I’m not really good at choreography, I’m more street” en een discussie dat ze beiden te druk zijn om te oefenen, gaat DeGeneris toch de uitdaging aan.

De uitzending komt maandag op de buis, maar de teaser is al op youtube verschenen. De First Lady en DeGeneris gaan los op “Uptown Funk”.Overigens bleef vice-president Joe Biden niet lang achter met zijn eigen #GimmeFive uitdaging: hij postte een filmpje waarin hij, aan de telefoon met wereldleiders, rustig zijn biceps traint. "I do a million of these a day - just #gimmefive'. Kijk maar even mee.Fotocredits: Barack en Michelle Obama, U.S. Embassy New Delhi
Dit artikel afdrukken