De Duitse supermarktketen Lidl neemt in de Verenigde Staten 27 winkels van de keten Best Market over, meldt Distrifood. Daarmee breidt de discounter zijn aanwezigheid in het noordoosten van de VS in één klap fors uit. Bij de 3 huidige vestigingen in New Jersey komen nu 24 filialen op Long Island (New York), 2 in de stad New York zelf en nog 1 in New Jersey.

De expansie van Lidl in de VS loopt minder voorspoedig dan gepland. De discounter heeft nu in totaal 59 winkels in de VS, waar het streven was om er halverwege dit jaar 100 te hebben. Afgelopen januari gaf Lidl al aan dat er op een gegeven moment 'aanpassingen' te verwachten waren in de expansiestrategie. De overname van de Best Market-winkels is daarvan een teken; tot nu toe opende Lidl nieuwe, eigen, winkels.

Over de deal zijn geen financiële details bekend gemaakt, wel zullen alle medewerkers van Best Market overgaan naar Lidl. Naar verwachting wordt de deal binnen een paar maanden afgerond. Hoe snel de ombouw van de winkels van start gaat, is nog niet bekend.
Distrifood - Lidl doet grote overname in de VS
Reageer
  • Deel
Druk af