Over 20 jaar zal het voedselaanbod er volgens WUR-onderzoekers anders uitzien. Wageningen Food & Biobased Research onderzocht mogelijkheden om voedsel efficiënter te telen, gezonder te maken en meer te richten op specifieke doelgroepen. De onderzoekers verwachten dat yoghurts en margarines voor speciale doelgroepen (ouderen, kinderen en zwangere vrouwen) gewoon worden. Extra toegevoegde eiwitten worden straks gewonnen uit plantaardige teelten. Na-oogst technologieën gaan ervoor zorgen dat groente en fruit (veel) langer houdbaar wordt. In het verlengde van doelgroepproducten denken zij da ook individuele personalized nutrition een grotere rol gaat spelen.
Lees ook
-
6
+Koolhydraten hebben kleuren - je moet vooral de groene hebben 7 jun 2018
-
0
+‘2018 in vijf voedseltrends’ 1 nov 2017
-
35
+Wageningen vindt minder ongezonde koekjes uit 16 mei 2017
- 2 Mogelijk alternatieve eiwitbron: ‘brood’ 29 mrt 2016
- 0 Grafische weergave ingrediënten bevordert gezondere keuze 11 feb 2016
What's new? Dit werd 15 jaar geleden ook al voorspeld.