De restaurantsector In Frankrijk liet in 2015 gemengde resultaten zien. Traditionele restaurants hadden het opnieuw moeilijk, maar de 'snelle hap' deed het voorzichtig beter. Dat blijkt uit diverse statistische bronnen, schrijft Les Echos.

Consultantsbureau NPD meldt dat het restaurantbezoek met 0,7% afnam over een periode van 12 maanden. Vorig jaar waren er 5,51 miljard restaurantbezoeken.

In de snelle hap-sector daalde het aantal bezoeken met 0,5% tot 3,37 miljard restaurantbezoeken, maar stegen de bestedingen met 0.2% tot €16,32 miljard. De klassieke restaurants zagen hun inkomsten teruglopen met 1,5% tot €19,6 miljard.

Het succes van de fastfood formules is met name toe te schrijven aan de opkomst van 'fast casual' eten. Dat is fastfood rondom een bepaald thema of vanuit 'beter eten', waar klanten meer voor betalen dan voor traditioneel fastfood.

Cijfers van de Groupement national des indépendants laten in het vierde kwartaal een daling zien van 9,5% voor de omzet van klassieke restaurants. Dat is vooral toe te schrijven aan de daling van het restaurantbezoek in en rond Parijs. De aanslagen van november hebben een zware domper gezet op het restaurantbezoek in Parijs. Volgens het Syndicat national de la restauration thématique et commerciale stond de teller 7 weken na de aanslagen op -20% in Parijs zelf en -6% in de Parijse regio.
Echos - La nouvelle restauration rapide gagne du terrain
Reageer
  • Deel
Druk af