Dit weekend heropende de grootste McDonald's ter wereld - gemeten in omzet. Niet ergens in de VS, of in China, maar aan de Parijse Champs Elysées.

De McDonald's aan de Champs Elysées ging 9 maanden geleden dicht voor een verbouwing die €5 miljoen heeft gekost. Voor de sluiting draaide de vestiging een omzet van €13,5 miljoen per jaar, waarmee het in omzet de grootste McDo ter wereld was. Het restaurant telt 380 zitplaatsen, verdeeld over twee verdiepingen en bediende voor de verbouwing zo'n 5.000 klanten per dag.

In de vernieuwde McDo staan een vlotte dienstverlening en zo goed mogelijk inzetten van 'smart' technologie centraal. Meteen bij de ingang staan er 16 'bestelzuilen' waar de klanten helemaal naar eigen persoonlijke voorkeur hun burgers kunnen samenstellen. Hetzelfde geldt straks voor de slimme salad bar. Wil je niet digitaal, dan zijn er uiteraard normale balies en een kassa waar je gewoon met geld terecht kunt.

Frankrijk is voor de hamburgerketen, die naarstig op zoek is naar de aansluiting bij een jonger en veeleisender publiek, een ideale proeftuin. Fransen zeggen fast food niks te vinden, ze eten het echter maar al te graag. Van de 4 grootste McDonald's vestigingen ter wereld bevinden zich er in Frankrijk 3. Naast de Champs-Elysées McDo zijn dat de restaurants in Disneyland Parijs en in het zakencentrum La Défense. De McDonald's in Moskou maakt de top-4 vol.
Echos - Le plus gros McDo au monde rouvre sur les Champs-Elysées
Reageer
  • Deel
Druk af