Het Nederlandse, idealistische theebedrijf Frank About Tea biedt het symbolische bedrag van €1 voor de theedivisie van Unilever. Het bedrijf vindt dat Unilever zijn verantwoordelijkheid moet nemen naar de theeboeren en niet zomaar deze tak moet afstoten.

Een maand geleden bracht Unilever naar buiten dat het bedrijf onderzoek doet naar de eventuele verkoop van zijn theedivisie. Als reactie daarop stuurde Frank About Tea een open brief naar Unilever’s CEO Alan Jope.

Frank About Tea wil laten zien dat het ook anders kan. Het bedrijf levert thee direct van de plantage aan zijn klanten. Door een groot aantal schakels in de keten over te slaan, krijgen de theeboeren een meerprijs voor hun product. “Het gaat niet zo zeer om de aandacht voor ons, maar om de situatie van de miljoen families die direct of indirect afhankelijk zijn van het onderdeel dat verkocht gaat worden”, aldus Bart Aupers, hoofd partnerships bij Frank About Tea in het Financieele Dagblad.

Volgens het FD is Unilever ’s wereld grootste koper van thee, met eigen plantages in Kenia en Tanzania. Jaarlijks haalt de multinational zo’n €2,8 miljard omzet uit zijn theedivisie. Verkoop daarvan zou circa €6 miljard moeten opleveren.
Het Financieele Dagblad - Idealistisch theebedrijf doet symbolisch bod op theetak Unilever
  • Deel
Druk af