De keuken is gemaakt voor de 'Discover'-pagina van de app Snapchat. De begin dit jaar gelanceerde pagina is specifiek ontworpen om jongeren die zelden of nooit tv kijken, tóch te bereiken.

Verticale inrichting
Hoge kasten en muren, langwerpige bewaarblikken en versiersels; de studio keuken is helemaal ingericht zodat het er verticaal goed uitziet. Het opnemen gaat heel eenvoudig, kookstudio Tastemade draait gewoon zijn grote professionele camera's op hun kant.

Vertical Video pays off for Snapchat - USA Today

We zien een 9 keer hogere betrokkenheid met verticale in plaats van horizontale video's
Gemak
Volgens Nick Bell, hoofd content van Snapchat, zijn verticale video's een nieuwe manier om consumenten te binden. Bell laat op USA Today weten dat de meeste van zijn 100 miljoen gebruikers voorkeur hebben voor verticaal. "We zien een 9 keer hogere betrokkenheid met verticale in plaats van horizontale video's". De meeste Snapchat gebruikers - veelal millennials - houden hun telefoon graag op een voor hen natuurlijke wijze vast: verticaal. De verticale video's nemen dan 100% van het scherm in. Je hoeft je telefoon niet te draaien, in te zoomen of iets anders met het scherm te doen. Dit maakt deze groep razend interessant voor adverteerders, aldus BNR.

Kwartslag draaien
Dit betekent niet dat je al je tv's en computerschermen vanaf nu een kwartslag moet draaien. Het huidige breedbeeld 16x9 blijft nog steeds zinvol voor tv's en films. "We bedienen ook andere platforms zoals Apple TV. Zij willen hoge kwaliteit horizontale video's. Startups zoals wij moeten het allebei doen, en we moeten het goed doen", aldus Steven Kydd van Tastemade.

Snapchat gebruikers bekijken nu zo'n 4 miljard keer per dag de speciaal door videomakers gemaakte korte filmpjes.Fotocredits: still 'Vertical Video pays off for Snapchat', USA Today
Dit artikel afdrukken