‘Wat goed is voor de mens, is gelukkig ook vaak goed voor de aarde’, zei klimaatonderzoeker Pier Vellinga op onze slotzaterdag in de vorige editie van It’s the food, my friend! Dat was de opmaat naar een nieuwe serie landbouw- en voedseldialogen die vanaf 21 februari in de Rode Hoed van start gaat en waarbij de transitie naar een gezond, duurzaam en veerkrachtig voedselsysteem - met een evenwicht tussen menselijke behoeften en de draagkracht van de aarde - de rode draad vormt.

Landbouw en voedsel worden in verband gebracht met grote maatschappelijke problemen zoals verlies van bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit, uitstoot van broeikasgassen, sociale desintegratie en naast honger ook welvaartsziekten. Toch zijn er ook hoopgevende initiatieven en ontwikkelingen.

In deze nieuwe, 8ste serie landbouw en voedseldialogen geven we ruimte aan inspirerende denkers en doeners die het grotere plaatje zien en oplossingen zien of al in praktijk brengen.

In vier avonden onderzoeken we de rol van het geld in het voedselsysteem, de sociale transitie en paradigmaveranderingen in de wetenschap - zowel in de landbouw als in onze visie op gezondheid. Op de slotzaterdag zoeken we verbindingen tussen vernieuwers en enkele grote mainstream spelers in actieve dialoog met de zaal.

Dinsdagavond 21 februari: Naar een houdbaar wereldvoedselsysteem - de rol van geld
Dinsdagavond 14 maart: Van boerencrisis naar boeren met toekomst - sociale transitie
>Woensdagavond 22 maart: Leren van de natuur - transitie in de wetenschap
Dinsdagavond 11 april: Naar een gezonder voedselaanbod - Positive Health
Zaterdag 13 mei: Nederland gidsland in de transitie van voedselsystemen?

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Deze reeks is bedoeld voor geïnteresseerde burgers, studenten en professionals en wordt geleid door Felix Rottenberg

Kijk voor meer informatie op de website.

Kaartverkoop:
Kaarten voor de avonden (incl. koffie en thee ): €12 regulier, €7 voor studenten. De avonddebatten beginnen om 20.00uur tot 22.00uur, de zaal is vanaf 19.30uur open.
Kaarten voor de slotzaterdag (inclusief lunch): €20 euro, €12 voor studenten. Het debat op de slotzaterdag begint op 11.00uur tot 16.00 uur, de zaal is vanaf 10.30uur open.
Een Passe-partouts kost €50 euro regulier en €32 voor studenten.
Kaarten kun je online bestellen.

De debatten worden gehouden in de Rode Hoed, Keizersgracht 102 te Amsterdam.

Deze debatserie wordt mede mogelijk gemaakt door:
Ministerie van Economische Zaken, Rabobank, Triodos Foundation, Nederlandse Zuivelorganisatie NZO, DO-it, Koppert B.V., Eosta

Dit artikel afdrukken