De ziekteverwekkers werden aangetroffen in verpakkingen met verse gesneden broccoli, bloemkool, wortels en een dille-dipsaus van het merk Del Monte Fresh Produce. Klanten die zo’n verpakking in huis hebben wordt geadviseerd die weg te gooien; de betreffende producten zijn al uit de winkels teruggehaald, schrijft MDWeb.
Del Monte is bij ons vooral bekend van fruit in blik, maar is wereldwijd een van de grootste producenten van fruit en groente, zowel verpakt als vers.
#12 Astrid,
Hoe dat elders is weet ik niet.
Ik woon tussen 2 dorpen in en in beide dorpen zitten zowel een slagerij als bakkerij.
Maar hoeveel gewone slagers vind je nog? En dan reken ik niet de turkse en marokkaanse slagers mee, ik bedoel dan de gewone oerholandse keurslagers. In de binnensteden zie je die zeker niet veel meer, zelfs hier in het dorp niet meer, omdat niemand de zaak over wilde nemen toen deze ging stoppen.
#9 Joep,
Ik verwacht dat een slager weet van wie hij (of zij) vlees betrekt.
En dat er in het traject veehouder -> slachterij -> slager genoeg controle is.
Ik heb in een ver verleden (middelbareschoolleeftijd) een tijdje bij een slagerij gewerkt en heb daar nooit iets gemerkt van problemen. Behalve dan dat ik mezelf een keer lelijk verwond heb bij het snijden van vlees voor de soep. Maar dat vlees werd uiteraard niet meer verkocht.
Joep, het is gewoon zo dat hoe minder iets door handen of machines die misschine toch niet helemaal goed gereigingd zijn, hoe minder ongezonde bacteriën achter bliijven. Ook is het voordeel met verse groente dat wij die schillen en/of wassen, terwijl dat met voorgesneden verpakt of kant-en-klaar maaltijden/salades niet meer kan, of heel moeilijk. Vandaar dat we terugroepen van priducten vrijwel nooit met vers horen of het is al eerder aan de orde, omdat het nog niet versneden is om te verpakken zodat eventuele problemen eerder gezien worden en het bericht zo niet onze oren/ogen bereikt, want het zit nog niet in het cpnsumptie systeem
Ik voel altijd sterk meet met wat Jos #8 zegt.
Ik vraag mij af hoeveel onverpakte verse producten er worden teruggeroepen. Onze groenteboer en onze slager hebben nog nooit een product moeten terugroepen. Komt dat omdat er geen bewerking op is losgelaten, er geen controle op is, of doordat de producten slechts kort en onverpakt onderweg zijn van producent naar consument, of nog iets ander?