Restaurants en cateraars in Heerenveen hebben afgesproken geen foie gras meer op het menu te zetten.

Foie gras is vervette ganzen- of eendenlever, waarvoor de dieren worden gedwangvoederd. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Wakker Dier.

Heerenveen is de eerste plaats in Nederland waar horecabedrijven hebben afgesproken de delicatesse niet meer te verkopen. Veertig restaurants en cateraars maakten die afspraak op initiatief van Wakker Dier, dat al langer wedijvert voor foie gras-loze menu’s.Het is in Nederland al langer verboden om foie gras te produceren, vanwege het leed dat de productie ervan veroorzaakt bij dieren. Het dwangvoederen veroorzaakt ademhalingsmoelilijkheden en verwondingen aan de slokdarm bij de vogels. De dieren worden bovendien in korte tijd zo vet dat allerlei andere gezondheidsproblemen ontstaan.

Eerder beloofden de hotelketens Mövenpick, Bilderberg en Carlton en grote bedrijven als KLM en de Bijenkorf al geen foie gras meer te serveren.


bron: agd.nl


Dit artikel afdrukken