Vanaf 1 januari 2021 zijn in Nederland verkochte Campina-zuivelproducten gemaakt met groene boerenstroom vanuit de eigen coöperatie, verkondigt FrieslandCampina trots in een persbericht.

"Campina wordt in Nederland al jaren volledig geproduceerd met groene stroom," zegt algemeen directeur Bas Roelofs. "Door de groene stroom van de leden-melkveebedrijven te gebruiken, gaan we weer een stapje verder en worden onze leden ook onze energieboer."

Er zijn inmiddels al meer dan 3.000 melkveebedrijven die groene stroom opwekken, door middel van zonnepanelen, windmolens of monomestvergisting. In 2020 wekten leden van de coöperatie meer dan 500 gigawattuur groene stroom op. Dat komt overeen met het energieverbruik van ruim 184.000 huishoudens. FrieslandCampina gaat vanaf nu de extra opgewekte stroom - die niet nodig is voor de eigen bedrijfsvoering - van de leden-melkveehouders afnemen voor de productie van Campinazuivel.

In het programma 'Nourishing a better planet' heeft FrieslandCampina vastgelegd in 2050 klimaatneutraal te zijn. De inkoop van groene stroom bij de leden-melkveebedrijven is een mooie stap: "Dit maakt ons Campina ‘On the way to PlanetProof’-assortiment, nog duurzamer,” zegt Roelofs.
RFC - Campina volledig geproduceerd met groene boerenstroom | FrieslandCampina
  • Deel
Druk af