1
Fotocredits: 'Nutri-Score', Annika de Jong voor FL Media

FlashToch Nederlandse steun voor vernieuwde Nutri-Score

Al een tijdje is een vreemde kongsi aan de gang. Vooral de Italiaanse zoetwaren- en hamindustrie is tegen de Nutri-Score, net als een hele horde serieuze Nederlandse voedingswetenschappers. Nu onlangs de Nutri-Score is aangepast, vindt de bekende voedingsprofessor Jaap Seidell het toch een goed idee als het logo wordt ingevoerd. Dat zou kunnen betekenen dat de rare alliantie van Italiaanse Nutella-verkopers en gezonde Schijf van Vijf-fanaten nu is doorbroken. Of het logo daarmee op Europees niveau haalbaar wordt, is nog altijd een heel groot vraagteken gezien de heftige en huichelachtige oppositie vanuit Italiƫ. Vanuit dat land klonken zelfs heel valse antisemitische geluiden tegen Serge Hercberg, de Franse oervader van het logo, die ook de Amerikaanse hoogleraar Marion Nestle verontwaardigden.

Euractive schrijft dat de Nutella- en hamverkopers met hun agressieve campagne tegen Nutri-Score het mediterrane dieet in diskrediet hebben gebracht. Ieder logo zal namelijk traditioneel gebruik van suiker, vet en zout veroordelen, ook al passen die met mate in ieder gezond dieet.

EurActiv - Agrifood Brief: Mediterranean (back)fire, 18 okt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sytske Barkhuis
  • #1
  • 24 okt '22
  • 12:12

Het wordt tijd dat men in Nederland nu eens een beslissing neemt. Bij Aldi koop ik al een paar weken (zuivel)producten met een Nutri-Score.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.