6
Fotocredits: 'Lidl Duitsland', Foodlog Media

Flash VoedselketenLidl Duitsland maakt vlees even duur als vleesvervangers

Bij de Lidl in Duitsland betaal je vanaf nu voor veel vlees- en zuivelvervangers evenveel als voor de dierlijke variant. De meeste producten die de discounter verkoopt onder het label Vemondo krijgen dezelfde prijs als een vergelijkbaar dierlijk product.

Vemondo-producten liggen gewoon naast de dierlijke varianten. In Nederland legt Lidl al veel verkochte vleesvervangers naast het vlees in de vitrines.

Wat Lidl betreft heeft het alleen zin om klanten aan te moedigen duurzamer te eten als duurzame voeding betaalbaar en makkelijk toegankelijk is. Nu is het nog vaak zo dat veganistische alternatieven duurder zijn dan dierlijke varianten.

Lidl lanceerde het merk Vemondo in 2020 met als doel klanten aan te moedigen plantaardiger te eten. De veganistische lijn omvat ongeveer 100 Vemondo artikelen en 650 veganistische producten, afhankelijk van het seizoen en speciale aanbiedingen.

ESM - Lidl Germany Aligns Prices Of Own-Brand Vegan Items With Meat Products | ESM Magazine, 12 okt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #6
  • 14 okt '23
  • 19:19

#5 Het ijs wat ik noemde was natuurlijk geen waterijs maar schepijs. Ik weet nog heel goed hoe het vroegâh allemaal veel fijner was. Ik denk dan aan de wolken bestrijdings.... ohnee gewasbeschermingsmiddelen, de sloten die nooit bevroren, hoe ernstig de winter ook was.

Potlucks moest ik opzoeken en mij viel de grauwe uitstraling van het personeel en clientele in een natuurwinkel anno 1992 al op. Ook dat hetgeen zij verkochten niet te knagen was terwijl ik met dezelfde ingrediënten een knaagbaar resultaat kreeg.

De titel moet zeker andersom, maar ik mis het bewijs een beetje...

Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #5
  • 14 okt '23
  • 13:08

Veganistisch ijs is ook zo'n leuke marketing truc. Vroegah toen ik jong was at ik veganistisch ijs voordat dat label überhaupt bekend was: Calippo's, Raketjes, Festini perenijsjes, van die goedkope waterijsjes in zo'n dun plasticje, allemaal veganistisch!

Ik ben wel eens bij wat veganistische potlucks geweest, daar waren inderdaad nogal wat veganistische taarten, snacks, koekjes etc te krijgen. Mensen leken daar vaak niet zo gezond, regelmatig gebitsproblemen hoorde ik. Als je de focus meer op plantaardig legt dan op gezond, dan kan dat gebeuren.

Trouwens moet de titel van dit artikel andersom: niet de vleesprijs wordt aangepast, de vleesvervangers worden goedkoper gemaakt om de vleesprijs te matchen. En dat mag inderdaad wel, wil je mensen overhalen. Liefst nog goedkoper maken.

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #4
  • 13 okt '23
  • 20:04

Ik kom zojuist terug van een Duitse Lidl vestiging en zoals ik al vermoedde: geen vleesvervanger te bekennen (ik weet het N=1). Wel veganistisch ijs, want het gebrek aan dierlijke eiwitten lijkt de zoetekauw vaak te nekken. Ook veel bio-producten die regelmatig in de aanbieding zijn en vaak sowieso goedkoper dan regulier. Het fruit is daar maar zozo, dus op de terugweg even langs de Aldi in Nederland. Helaas had men daar het meeste fruit al in de koeling gestopt, want de winkel ging al over drie kwartier dicht......

#3 Kun jij misschien ook uitleggen welke duurzaamheid onze wereld kapotmaakt?

Gerd-Jan Vlastuin
Gerd-Jan Vlastuin Melkveehouderij, Pluimvee, commercie
  • #3
  • 13 okt '23
  • 13:12

De wereld gaat kapot aan dit soort platgeslagen duurzaamheid

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 12 okt '23
  • 20:22

Ik vind dat de zogenaamde vleesvervangers veel lager geprijsd zouden moeten zijn dan vlees.
Vleesvervangers zijn doorgaans zwaar verteerbaar, vlees juist niet.
Veel vleesvervangers hebben vaak half zoveel eiwit als vlees.
De meeste vleesvervangers kunnen alleen als (gepaneerde) lap gebakken worden in vet.
Wat blijft er van over na het stoven of braden (goulash, hachee)?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.