2
Fotocredits: Echte en vegan hamburgers naast elkaar, Lidl

Flash Dagelijkse KostLidl legt vegan naast het vlees

Lidl legt zijn veel verkochte vleesvervangers naast het vlees in de vitrines van 70 van zijn winkels in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de vegetarische burger naast de vleeshamburger.

Dat doet de discounter om je gemakkelijker voor vegan 'vlees' te laten kiezen. Ook lagere prijzen moeten je helpen die keuze te maken. De 70 winkels moeten laten zien of het werkt in een praktijktest.

Lidl wil dat in 2030 zijn klanten nog maar 50% van hun eiwitten in de de vorm van echt vlees kopen. De andere helft moet plantaardig zijn. Op dit moment is de verhouding 38% plantaardig en 62% dierlijk.

Lidl zegt de eerste supermarkt te zijn met een doelstelling voor de reductie van dierlijke eiwitten op het niveau van je kassabon.

LMK - Lidl komt met concreet doel voor eiwittransitie, 9 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #2
  • 12 jun '23
  • 12:23

Bij de Dirk en AH ligt het al ik weet niet hoelang (direct) naast het vlees zo niet er heel dichtbij en het helpt iig voor mij niet dat ik het sneller pak. Vind het niet erg om een keer een vegaburger te eten, als ik dat doe is het een kaasburger, maar liever bak ik halloumi of grillkaas in stukjes, want al die ander dingen blijf ik ver vandaan, omdat het voor het grootste deel op soja is gebaseerd en er enorm veel onzinnige en ongezonde toevoegingen in zitten. Zelfs als je het vlees en vega omwisselt zal ik eraan voorbij lopen. Dus Lidl, wat je probeert is al geprobeerd door andere supers.
Overigens zie ik ook bij andere mensen vrijwel geen vega in hun karren liggen.........

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 9 jun '23
  • 23:28

Waarom die aandacht voor vegaburgers? Omdat ze toevallig in dezelfde plastic bakjes in de koeling passen? Of omdat er aan andere eiwitproducten zoals, vis en de vele soorten bonen, erwten, linzen noten en zaden niet genoeg verdiend wordt?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.