1
Fotocredits: Tegeltableau Lidl, txmx 2

Flash Dagelijkse KostHip duurzaam doen voor ‘n prikkie

Lidl komt met een zak voor gebutste tomaten, bananen en andere groente- en fruitsoorten die er niet mooi meer uitzien en anders worden weggegooid. Voor 4 kilo betaal je €3 in de nieuwe Verspil Mij Niet groente- en fruittas.

Dit initiatief vervangt de samenwerking met Too Good To Go dat onverkocht voedsel redt van verspilling in horeca en detailhandel. Lidl stopt de samenwerking en gaat onder tegen merk verder met zijn missie om voedselverspilling tegen te gaan. Het leerde Lidl antiverspillingstassen samen te stellen. De afgelopen 3 jaar verkocht Too Good to Go 1,9 miljoen Too Good To Go-dozen op bestelling voor Lidl. De nieuwe tassen kun je zonder reservering meenemen in de winkel.

Niet gaaf fruit en lelijke groenten verkopen is een trend die in 2014 startte in Frankrijk. Lidl pakte 'm in 2019 als eerste op in Nederland. In het Algemeen Dagblad zegt Quirine de Weerd, hoofd duurzaamheid bij Lidl, vandaag dat klanten de schaamte voorbij zijn: "Vroeger wilden mensen misschien niet zo snel gezien worden bij de koopjeshoek, maar dat is tegenwoordig wel veranderd. Het is juist hip om voedsel dat anders zou worden weggegooid te kopen.’’

AD - Lidl verkoopt gebutste groenten en fruit voor minder geld, in strijd tegen voedselverspilling, 11 jul 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 11 jul '23
  • 20:25

Lidl heeft geleerd van de samenwerking met Too Good to Go dat zegt op Twinkle tevreden te zijn.

Door alle nadruk op duurzame teelttechnieken, dito energiegebruk en logistiek zou je bijna vergeten dat niet weggooien misschien wel de belangrijkste verduurzaming is (10% van de totale koolstofuitstoot zou het gevolg van voedselverspilling zijn op een totaal van een kwart tot een derde) . En dan ook nog eens alleen maar omdat het er niet gaaf meer uitziet.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.