0
Fotocredits: 'Pieter Pot', Bianca van der Ha voor FL Media

Flash Dagelijkse KostFysieke winkels moeten doorstart Pieter Pot ondersteunen

Pieter Pot hoopt met fysieke winkels zijn doorstart te ondersteunen. “Dan kun je een pot pindakaas of koffie even om de hoek halen als die leeg zijn, terwijl je je grote bestelling dan later doet.”, vertelt oprichter Jouri Schoemaker op BNR.

Het is één van de onderdelen van de nieuwe strategie van het verpakkingsvrije pottenconcept. Vorig jaar december ging het bedrijf failliet. Middels een crowdfundingsactie kon het een doorstart maken.

Een belangrijk aandachtspunt binnen de nieuwe strategie is het bestelritme. De ene pot gaat sneller leeg dan de andere pot. Om daar een oplossing voor te vinden is Pieter Pot in Amsterdam een samenwerking aangegaan met Stach, een keten met fysieke winkels. Daarnaast is het bedrijf in gesprek met kleinere fysieke verpakkingsvrije winkels in andere plaatsen. Ook gaat Pieter Pot het minimum bestelbedrag beperken. Daarmee hoopt het bedrijf meer klanten aan zich te binden. “Als mensen eenmaal wat potten thuis hebben staan, dus na de derde of vierde bestelling, blijven klanten wel plakken merken we”, aldus Schoemaker.

Een slimme strategie of niet? Tot nu toe leert de praktijk dat fysieke verpakkingsvrije winkels geen succes zijn, maar in samenwerking met Stach is het probleem mogelijk te ondervangen. Online heeft de winkel in ieder geval alweer klandizie. Sinds de heropening vorige week zijn er 4.500 bestellingen binnengekomen.

BNR - Pieter Pot hoopt doorstart te ondersteunen met fysieke winkels, 8 apr 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.