1
Fotocredits: 'Boy and grandma', li yong

Flash GezondheidEet gewoon wat je voorouders ook al aten

De Amerikaanse voedingsprofessor en moleculair bioloog Marion Nestle las een studie die het effect van het MIND-dieet op de cognitieve gezondheid van Chinezen bestudeerd. Maar waarom zou je een Europees dieet willen bestuderen in Chinezen? Het traditionele Chinese dieet is ook grotendeels plantaardig en laat positieve effecten op de gezondheid zien.

Het MIND-dieet, ‘Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay’, combineert, zoals de naam al doet vermoeden, voedingsmiddelen uit het Mediterrane dieet en het DASH-dieet dat specifiek de gezondheid van de hersenen verbetert.

Het specifieke MIND-dieet dat Nestle's aandacht trok, is in deze studie aangepast aan de Chinese eetgewoontes. Zo ligt de focus op het eten van rijst in plaats van granen, thee in plaats van wijn en paddenstoelen in plaats van groenten. Is het dan nog wel een MIND-dieet?

Toch bleek het eten van het aangepaste MIND-dieet een lager risico op cognitieve achteruitgang onder Chinese mensen op te leveren.

Eet dus gewoon het gezonde eten zoals dat voorkomt uit de geschiedenis van de cultuur die jou heeft voortgebracht en vergeet de namen van diëten, concludeert Nestle.

FoodPolitics - The ultimate fusion diet: Chinese-Mediterranean? - Food Politics by Marion Nestle, 27 mrt 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 27 mrt '24
  • 16:30

Zo mag ik het horen. Daarom blijft het menu boerenkool met rookworst, hete bliksem met bloedworst, hutspot en rode kool met gehaktbal, zuurkool met spek, snert met varkensoor en rookworst, uitsmijter ham/kaas, bloemkool met saucijs, rode bieten met schouderkarbonade, grauwe erwten met uitgebakken spek bovenaan staan.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.