0
Fotocredits: 'Inlevering eerste blikje', Statiegeld Nederland

Flash Dagelijkse KostEerste 24/7 openbare statiegeldautomaat open

24/7 je statiegeldblikjes en -flesjes inleveren? Desnoods met honderden tegelijk? Dat kan voortaan op het terrein van tankstation Bungas, in Bunschoten-Spakenburg. Daar is de eerste van de beloofde 100 stand-alone 24-uurs locaties geopend.

Afgelopen week kwam in het nieuws dat Verpact, de stichting achter het inzamelen van de blikjes en flesjes, op een enorme berg wel geïnd maar niet teruggegeven statiegeld zit. De belangrijkste reden dat consumenten hun blikjes en flesjes niet inleveren, is dat er niet genoeg inzamelpunten zijn.

De nieuwe automaat die niet in een winkel staat, is de eerste in zijn soort. Verpact hoopt er de kritiek op de beperkte inzamelingsmogelijkheden mee te pareren.

In Bunschoten-Spakenburg kunnen consumenten na het tanken, of gewoon onderweg, makkelijk en snel hun statiegeldverpakkingen inleveren. Dat kunnen ze in ‘bulk’ doen. De automaat sorteert en telt de flesjes en blikjes en kan 20.000 blikjes en 7.000 flesjes aan.

Op de locatie kan men kiezen voor terugbetaling via Tikkie of doneren aan één van de drie plaatselijke voetbalverenigingen.

FoodClicks - Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend, 25 mrt 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.