1
Fotocredits: 'Ochama pick-up', screenshot, YouTube

FlashChinese Ochama dooft uit in EU

Met Nederland als springplank was de Chinese winkelketen Ochama, onderdeel van de Chinese e-commercereus JD.com, van plan Europa te veroveren. Die ambities lijken snel te verschrompelen. Van de 4 flitsende gerobotiseerde winkels in Nederland zijn er al 3 gesloten. De derde, in Leiden, ging geheel onverwacht dicht. Zowel de operational manager als de marketingmanager vertrokken. En ook de webwinkel, die Ochama in augustus uitrolde naar Frankrijk, Duitsland en België, lijkt niet aan te slaan.

In zijn communicatie richt Ochama zich vooral op Chinezen. Kortingsacties zijn voor 'gewone' Europeanen niet van toepassing. In Frankrijk, Duitsland en België kent de webshop alleen gewone bezorging en dus geen in flashy robotstores. Maar op het online kanaal WeChat, de Aziatische versie van Whatsapp en het belangrijkste communicatiekanaal van Ochama, wil het aantal views maar niet groeien. Blijkbaar zijn er niet genoeg Chinezen in Europa om JD.com hier voet aan de grond te laten krijgen.

Gondola - Webwinkel Ochama heeft het (ook in België) moeilijk, 19 okt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 19 okt '22
  • 16:45

Ed Sander reageerde naar ons: wat een flauwekul, die laatste zin.

Hij maakte - ik wist het niet - het afgelopen jaar de nodige analyses van Ochama en beschreef op zijn blog de echte oorzaken van de achterblijvende verkopen: het concept zit niet goed in elkaar.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.