Het café is leeg, maar het winterterras zit vol. Mét de terrasverwarmers aan. Dat lukt de Antwerpse kroeg Mombasa. Geconfronteerd met de torenhoge energieprijzen, stond de uitbater voor de keus: de prijzen van de drankjes omhoog, of de klanten laten betalen voor de terrasverwarming. Een no brainer: ze installeerde betaalautomaten. Voor 20 cent gaat de terrasverwarming 10 minuten aan. De stamgasten hebben er alle begrip voor en geven graag een 'rondje' warmte. En als straks de energieprijzen weer dalen? Dan krijg je langer warmte voor je geld.
Andere horeca-ondernemers nemen andere maatregelen, zoals een 'energiesupplement' van 1 euro of de (ook in Nederland populaire) terraskussens, of dekentjes. Als je toch aan de dekentjes begint, doe dan maar liever een wollen dan een fleece-dekentje, stelde RTL proefondervindelijk vast. Wol is warmer.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.