2
Fotocredits: 'Patio heater', Steve Parker, Wikimedia Commons

FlashKussensubsidies tegen terrasheaters

In de coronatijd waren ze niet aan te slepen om het de klanten maar zo lang mogelijk naar de zin te maken - en warm te houden - op de tijdens de pandemie extra grote terrassen: terrasverwarmingen. Nu de gascrisis een feit is, willen horecabedrijven ze niet meer. Een beetje terras verwarmen met heaters komt bij de huidige gas- en elektriciteitsprijzen al gauw op zo'n €3.000/jaar. En dan zijn ze ook nog eens inefficiënt: ze warmen vooral de buitenlucht op.

Neem verwarmde terraskussens, adviseren diverse gemeenten, die er zelfs verduurzamingssubsidies voor blijken te geven. De kussens besparen tot wel 95% energie en zitten nog lekkerder ook. Voor de terraseigenaren die geen beroep kunnen doen op subsidies en toch energiezuinig hun bezoekers warm willen houden is er een nog zuinigere optie: fleecedekentjes. Die verbruiken niets.

NOS - Heater verdwijnt van terras: 'Ben van 3000 naar 300 euro aan energie gegaan', 20 sep 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Gé Bartels
Gé Bartels Levensmiddelenproductie
  • #2
  • 28 sep '22
  • 19:39

Helemaal eens met Joep; terrasverwarming verbieden en ja, ook de open deuren. Dit zijn voorbeelden waarmee CO2 uitstoot verminderd kan worden, ze kunnen direct ingevoerd worden en kost ons (de belastingbetaler) niets.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 20 sep '22
  • 12:38

Terrasverwarming zou gewoon verboden moeten zijn, zoals zonder probleem in Frankrijk het geval is. De minister noemt terrasverwarming een 'ecologische dwaling'. Ook open winkeldeuren terwijl verwarming of airco aan staat wordt verboden. Zal bij ons ook nog wel komen, maar duurt meestal wat langer zonder ministerie voor de ecologische transitie.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.