0
Fotocredits: 'Abdij Koningshoeven', John Scholte, via Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0 NL DEED

Flash Dagelijkse KostBavaria maakt echt trappistenbier alcoholvrij

La Trappe Nillis is een trappistenbier zonder alcohol. En dat is best bijzonder, als je je bedenkt dat er al zo weinig trappistenbier is. Dat komt omdat trappistenbier binnen kloostermuren én onder toezicht van trappistenmonniken moet zijn gebrouwen.

La Trappe Nillis wordt op de traditionele manier gebrouwen op het abdijterrein van Abdij Koningshoeven bij Tilburg, met alcohol en die alcohol wordt er later bij Swinkels Family Brewers (Bavaria) in Lieshout uitgehaald.

Brouwconcern Swinkels speelt dus nu een rol bij het maken van een uniek trappistenbier, maar stond ook zelf aan de wieg van één van de eerste alcoholvrije bieren. In 1989 kwam Bavaria malt op de markt. Een drankje zonder alcohol, maar met echte biersmaak.

Het is niet eenvoudig om alcoholvrij precies als de alcoholische variant te doen smaken, weet iedereen die wel eens een paar soorten alcoholvrij bier heeft geproefd. Alcoholvrije drank maken kan op de biologische manier, dan gebruik je gisten die geen alcohol produceren. Of je doet het op de fysiologische manier, waarbij je achteraf de alcohol uit de drank haalt, zoals bij La Trappe Nillis.

NRC - Geen bier zo moeilijk om te brouwen als 0.0, 7 dec 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.