Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
9
Fotocredits: Diny Schouten (l) en Floris Brester, De pasteibakkerij

Flash‘Ambachtslieden verdienen meer aanzien’

Martine Kamsma brengt in de NRC een natuurgetrouw portret van oud-Vrij Nederland journalist Diny Schouten (inmiddels 74). Schouten schreef een boek over vlees en vleesproducten, Het spek van slager Blom. Toen ze 57 was, stopte ze met schrijven en begon ze een slagerij waarin ze met haar compagnon Floris Brester vleeswaren ging maken. Na een val besloot ze dat het mooi is geweest, maar dat ze er vooral geen haar spijt van heeft gehad. Een tekenende uitspraak van Schouten: "Het vak van slagers en slachters heeft een lage status, wat stompzinnig is, want ik ken er veel en die weten evenveel over bespiering als een chirurg. Ambachtslieden verdienen meer aanzien dan ze hebben."

NRC - Diny Schouten: ?We zijn hartstikke rijk, maar ons eten is armoedig?, 6 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #8
  • 7 dec '21
  • 23:26

Verstandig en eerlijk mens.

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #7
  • 7 dec '21
  • 23:17

#6 Marianne Zwagerman

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #6
  • 7 dec '21
  • 8:37

#5, over welke vrouw heb je het Erik?

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #5
  • 7 dec '21
  • 6:47

#2 Praktisch en theoretisch een foute vrouw. Let wel, er wordt niet geschoren, het is een foute vrouw.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.