Martine Kamsma brengt in de NRC een natuurgetrouw portret van oud-Vrij Nederland journalist Diny Schouten (inmiddels 74). Schouten schreef een boek over vlees en vleesproducten, Het spek van slager Blom. Toen ze 57 was, stopte ze met schrijven en begon ze een slagerij waarin ze met haar compagnon Floris Brester vleeswaren ging maken. Na een val besloot ze dat het mooi is geweest, maar dat ze er vooral geen haar spijt van heeft gehad. Een tekenende uitspraak van Schouten: "Het vak van slagers en slachters heeft een lage status, wat stompzinnig is, want ik ken er veel en die weten evenveel over bespiering als een chirurg. Ambachtslieden verdienen meer aanzien dan ze hebben."
Diny Schouten, voormalig patébakker en eetschrijver, over appels, varkens en de lekkerste leverworst. “Als je met je hoofd wilt werken, moet je een ambacht leren.” https://t.co/OiFhv4j04G
— Martine Kamsma (@MartineKamsma) December 4, 2021
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.