2

FlashAirfryer van Philips te koop

Philips is niet bepaald meesterlijk in huishoudelijke apparaten. Veel keukenapparaten voldoen niet, gaan stuk en worden vrij snel weer uit productie genomen. Maar twee apparaten zijn een waarlijk succes te noemen. De bijna 20 jaar oude Senseo en de 10 jaar oude Airfryer (die van de beste frietjes). Nederlands ontwerp en op grote schaal nagemaakt. Toch wil Philips er van af. De hele divisie huishoudelijke apparaten is te koop.

NOS - Philips wil af van airfryer en andere consumentenapparatuur, 28 jan 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #2
  • 29 jan '20
  • 21:09

Ik heb hier twee Philishaves liggen waarvan de oplaadbare batterij het maar tussen de drie maanden en drie weken(!) uithield. Totaal waardeloos. De lokale detailhandelaar was niet bereid de garantie na te komen. Nooit meer Philips! Maar Braun kun je hier niet krijgen... Ik heb nog wel twee stokoude Philishaves die het nog wel doen, een miniscuul modelletje op staafbatterijtjes, m'n eerste scheermachien uit m'n puberteit, en een andere die nog van m'n vader is geweest (vijftien jaar geleden overleden en toen was het ding al minstens twintig jaar oud). Ze konden het ooit wel, maar nu dus niet meer...

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 29 jan '20
  • 8:09

In 1980 werkten onder van Riemsdijk nog 400.000 mensen bij Philips. Nu nog 70.000. Maximale werkgelegenheid was een doel op zich van de Philipsfamilie. Van Riemsdijk was het laatste - aangetrouwde - Philips familielid. De bestuurders na van Riemsdijk startend met Wisse Dekker (wetenschapper), Cor van der Klugt (straatvechter), Jan Timmer (beul en demagoog) en Cor Boonstra (numbercruncher) waren stuk voor stuk heel verschillende "Prima Donna's" die Philips al zigzaggend hebben gereduceerd tot een marginale speler op het wereldtoneel. Prima Donna's met de allures van ondernemer-entrepreneur maar die niets meer waren dan intrapreneurs: in een multinational opgegroeide managers gericht op verliesminimalisatie en/of winstmaximalisatie. Stuk voor stuk van een hoog megalomanie-gehalte maar geen van allen beschikkend over een superieure visie of commerciele gave. Ze hadden een superieur NatLab van de familie Philips geërfd met techneuten die superieure producten uitvonden die vervolgens door de top niet aan de man werden gebracht. Conclusie: Philips is klein gemaakt door zijn historische selectiesysteem voor de topfuncties dat niet op commerciële capaciteiten was gericht. Wat een airfryer toch allemaal met je kan doen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.