Bij veel kankerpatiënten treedt smaakverandering op als bijwerking van hun medicijnen. De omgeving begrijpt dat niet altijd. Dat brengt onzekerheid met zich mee en beïnvloedt sociale contacten, met als mogelijk gevolg ondervoeding. Voor Robert Greene, voorzitter van de Stichting Hunger and Thirst, reden om het ATE-koekje te ontwikkelen, schrijft de NOS. Een koekje van boter, bloem, suiker, eieren, wat zout én het stofje spilanthol. Dat geeft het koekje een metaalachtige smaak met tinteling in de mond, zoals een kankerpatiënt het proeft. Door de omgeving (inclusief ziekenhuispersoneel) van patiënten het koekje te laten proeven hoopt Greene dat er meer begrip komt. En dat er meer over gepraat wordt en creatiever met eten om wordt gegaan. Greene zoekt nog wel investeerders om het relatief 'dure' koekje aan te kunnen bieden tijdens presentaties en workshops.
NOS - Een zandkoekje, maar dan zoals het smaakt voor een kankerpatiënt
Reageer
  • Deel
Druk af